Kolaborace Promise X Tkalcovna Kubák Strmilov


Vlněná deka patří mezi mé oblíbené věci. Využiju ji skvěle s přítelkyní na pikniku, s kámošem na rybách, na cestách, chalupě nebo doma při chladnym večeru.
Tkalcovnu Kubák Strmilov jsem už nějakou dobu znal a sledoval jejich výrobu, s Filipem Kubákem jsem se osobně seznámil na Prague Design Weeku vloňi na jaře, kde mi ukázal jejich tradiční deky. Na Filipovi momentálně závisí výroba a chod tradiční české tkalcovny, jelikož její tradice se předává z otce na syna. Historie Tkalcovny sahá až do roku 1870 kdy byla založena v jižních Čechách v malém městě Strmilov, kde do dneška stále tkají tradičním způsobem na historicky dochovalých stavech deky a plédy z přírodní ručně barvené vlny.
Nějakou dobu to trvalo ale konečně koncem roku se rozjela naše spolupráce a začali se tkát dle našeho designu Promise deky. Nejdřív se musí vlna nabarvit, pak se deky ručně tkají pak česají, máčí a suší. Doba výroby 10 limitovaných kusů trvala okolo jednoho měsíce, je to celkem dlouhá doba ale snažili jsme se dosáhnout především vysoké kvality.









Promise deky byli ručně tkané na stavu SCHWABE z roku 1936.





Hotové deky z Tkalcovny jsme v pražské Promise dílně opásali popruhy z masivní 2,5 mm hovězí kůže, která byla ručně barvena na hnědou patinu. Popruhy jsou osazeny kováním odlité z bronzu a jsou snejtovány pevnými měděnými nýty zaručující dlouhou životnost. Na každém popruhu je vyražené sériové číslo s rokem výroby a na každou deku byl našit limitovaný label s logy Promise X Tkalcovna Kubák.







Žlutě-hořticová barva podle nás je stále aktuální a skvěle zapadá do setu ke kolu Bianchi a prutu Eagle Claw ze 70. let.




Limitovanou deku Promise X Tkalcovna Kubák můžete zakoupit na našem Eshopu:
http://promiseclo.com/?55,deka-promise-x-tkalcovna-kubak

6. ledna 2016